Tekst schrijven als mooie ervaring

Tekst schrijven: van communicatie taak naar mooie ervaring

TekstschrijverAls communicatieadviseur mag je vaak teksten schrijven en redigeren. Als ik heel eerlijk ben: dat is nooit echt mijn favoriete taak als communicatieadviseur geweest. Vooral als er veel correctie rondes waren.

De laatste periode heb ik veel teksten mogen schrijven voor een zorgbedrijf. Teksten waar je zorgvuldig mee moet omgaan. Waar het belangrijk is de puntjes op de juiste i te zetten. Tot mijn eigen verbazing is ook hier de ervaring: als je maar vaak genoeg iets oefent wordt het vanzelf makkelijker.

Wat ook helpt: je inleven in het bedrijf of persoon waar je voor schrijft. Bewust proberen de stijl van praten en denken in een tekst te vertalen. Een ander tempo en woordkeuze hanteren dan je normaal zelf zou doen. En vooral ook zorgen voor afwisseling in het soort teksten dat je schrijft.

Zo heb ik recent een aantal teksten geschreven voor een schoonheidssalon. Geweldig leuk om de eigenaresse eerst te interviewen. En met haar enthousiasme in het achterhoofd een mooie passende tekst te schrijven. Dan wordt het schrijven van een tekst ineens een kennismaking met een hele nieuwe wereld.

Het schrijven van een tekst is zo ineens een leuke ervaring geworden! Lees vooral ook even het artikel over de schoonheidssalon. Interview Annemarie Fris, nr 2B

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.