Cursus kunstgeschiedenis

Ik ben actief als vrijwilliger maar naast mijn professionele leven, zijn er uiteraard ook andere aandachtsgebieden die me boeien. Zo volg ik cursussen op het gebied van kunstgeschiedenis om te begrijpen wat je ziet als je naar een museum gaat. Om het verhaal achter de kunst en architectuur te kunnen vertellen. De cursus “Her Story of Art” door Karin Haanappel  was voor mij een echte “eye opener”. Zij vertelt over de rol van de vrouwelijke kunstenaar door de geschiedenis heen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar impressionistische schilders zoals Berthe Morisot en Monet of beeldend kunstenaars zoals Emille Claudel en Rodin. De verhalen achter deze grote namen zijn fascinerend. Ook ben ik enorme fan van Gaudi. Daar zit zeker ook een link naar de natuur.

 

 

Ook is het interessant om de ontwikkeling van een kunstenaar te zien zoals Mondriaan. Die ooit als realistische schilder is begonnen en eindigt met een totaal abstract beeld. Ik zie daar een parelel in met de persoonlijke ontwikkeling die elk mens doormaakt.

Natuur

De schoonheid en rust van de natuur geven mij een gevoel van blijdschap. Of het nou tijdens een bergwandeling door de Pyreneeën is of gewoon als ik in mijn eigen tuin lekker aan het knippen ben. Schoonheid is overal. Rust is ook te vinden tijdens mijn yoga lessen.

Mijn gevoel over kunst en natuur is terug te vinden in mijn foto’s. Om mijn eigen profiel  meer persoonlijke kleur te geven.

 

Share