Boventallig en dan?

Twee jaar geleden werd ik boventallig verklaard bij een groot verzekeringsconcern. Natuurlijk is het even slikken als je 50 plus bent en na 30 jaar full time te hebben gewerkt (waarvan 15 jaar op managementniveau), ineens thuis komt te zitten. Na 2 maanden flierefluiten (zeer aan te raden), ben ik gaan nadenken over mijn profiel en mijn ambities. Wilde ik nog wel fulltime, op volle kracht en in een commerciële omgeving mijn werk blijven doen? Mijn werk was manager van een communicatieafdeling trouwens. De discussie in mijn hoofd, liep in het kort als volgt: “Een beetje genieten van het leven is ook niet verkeerd. Maar ja, ik heb een hoop kennis en ervaring, zonde om dat niet meer te gebruiken. En na 2 maanden R&R, is het tijd om weer wat nuttigs doen. In beweging blijven jij! “

Een profiel en netwerken is een eerste stap

Hoe pak je zoiets aan? Een format voor een profiel was snel ingevuld: het communicatie vak blijft interessant juist met alle digitale ontwikkelingen. Ik moest alleen wel zorgen dat ik relevant bleef. Maar de branche moest anders: non profit organisaties en sociale ondernemingen. Een branche waar ik met mijn kennis en ervaring een goede toegevoegde waarde kan hebben. Mits ik al die theoretische kennis ook op pragmatische manier kon toepassen.

Vrijwilligerswerk vanuit je eigen vak

Hoe zorg je dat je een branche beter leert kennen? Netwerkgesprekken zijn dan natuurlijk een goede bron van informatie. Maar ik wilde ook werkervaring opdoen. Mijn theorie toetsen aan de praktijk. Vrijwilligerswerk bleek de oplossing. Ik ben als communicatieadviseur voor een stichting aan de slag gegaan: de Stichting Ideële Advisering. Een stichting die geheel draait op vrijwilligers en waar maatschappelijke organisaties advies kunnen vragen over beleidszaken, financiën, Marketing Communicatie en HR vragen. In de afgelopen twee jaar heb ik een kleine vijftien opdrachten gedaan voor maatschappelijke organisaties. Onbetaald overigens. Maar de werkervaring en alle prettige contacten die ik heb opgedaan zijn onbetaalbaar.

Al die tijd ben ik blijven solliciteren naar betaald werk. Maar wel gericht op functies en vooral bedrijven die me aanspraken, waarin ik kon geloven. Mijn vrijwilligerswerk heeft mij enorm geholpen om een beeld te krijgen van wat ik wilde gaan doen. Maar wellicht belangrijker: ik ben in beweging gebleven en ben veel positieve ervaringen rijker.

En nu gewoon verder

Nu na 2 jaar, 162 netwerkgesprekken, 74 sollicitatiebrieven en 10 sollicitatiegesprekken heb ik een leuke baan gevonden bij een sociale onderneming. Voor het eerst van mijn leven ga ik parttime werken. Met ruimte voor mijn vrijwilligerswerk. En ook nog in mijn eigen communicatie vak. Mooier kan toch niet?

 

Share

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat mijn klanten zeggen over Jonker Unlimited

Extra resultaat van 20%!

 

Door de jaren heen zijn wij steeds meer diensten gaan aanbieden en was het onduidelijk waar wij nu als bedrijf voor stonden. Wij waren op zoek naar een advies bureau wat ons kon helpen om ons merk opnieuw neer te zetten.

Mariette heeft ons uitzonderlijk geholpen door middel van een uitgebreide brand key.

In ons gesprek stelde zij kritische vragen die ons enorm geholpen hebben om te laten zien waar wij voor staan. Door de uitgebreide Brand key en tips van Mariëtte hebben wij een extra resultaat behaalt van 20% !

Maarten, Booming-it

www.snelleafspraak.nl

 

 
Jonker Unlimited
2018-04-15T17:19:23+02:00
  Door de jaren heen zijn wij steeds meer diensten gaan aanbieden en was het onduidelijk waar wij nu als bedrijf voor stonden. Wij waren op zoek naar een advies bureau wat ons kon helpen om ons merk opnieuw neer te zetten. Mariette heeft ons uitzonderlijk geholpen door middel van een uitgebreide brand key. In ons gesprek stelde zij kritische vragen die ons enorm geholpen hebben om te laten zien waar wij voor staan. Door de uitgebreide Brand key en tips van Mariëtte hebben wij een extra resultaat behaalt van 20% ! Maarten, Booming-it www.snelleafspraak.nl    

Artikel in de krant

 

Voor ons nieuwe bedrijf waren wij op zoek naar iemand die ons kon helpen met het schrijven van professionele teksten voor op de website en voor in de krant. Na een afspraak gemaakt te hebben kwam Mariette bij ons langs en heeft zij stap voor stap met ons gekeken wat voor ons het beste zou passen.

Wij zijn erg tevreden met de geleverde stukken waarvan zelfs één gelijk in het groentje is opgenomen.

Annemarie, schoonheidssalon Mooi en Fris

Jonker Unlimited
2018-04-15T17:20:08+02:00
  Voor ons nieuwe bedrijf waren wij op zoek naar iemand die ons kon helpen met het schrijven van professionele teksten voor op de website en voor in de krant. Na een afspraak gemaakt te hebben kwam Mariette bij ons langs en heeft zij stap voor stap met ons gekeken wat voor ons het beste zou passen. Wij zijn erg tevreden met de geleverde stukken waarvan zelfs één gelijk in het groentje is opgenomen. Annemarie, schoonheidssalon Mooi en Fris

Derde versie van mijn website

 

Als startende personal styliste wilde ik een eigen website waar ik mijn verhaal kon vertellen. Natuurlijk wilde ik ook graag laten zien hoe het resultaat eruit ziet van de fotoshoots waar ik bij betrokken ben. En welke styling activiteiten ik inmiddels allemaal kan aanbieden. 

Inmiddels zijn we bij de derde versie van mijn website www.joinspirations.nl Ik ontwikkel me als styliste en de website ontwikkelt zich met mij mee. Gelukkig snapt Mariëtte wat ik wil bereiken en denkt ze mee over de mogelijkheden.

Jolanda, personal styliste

Jonker Unlimited
2018-09-06T16:56:08+02:00
  Als startende personal styliste wilde ik een eigen website waar ik mijn verhaal kon vertellen. Natuurlijk wilde ik ook graag laten zien hoe het resultaat eruit ziet van de fotoshoots waar ik bij betrokken ben. En welke styling activiteiten ik inmiddels allemaal kan aanbieden.  Inmiddels zijn we bij de derde versie van mijn website www.joinspirations.nl Ik ontwikkel me als styliste en de website ontwikkelt zich met mij mee. Gelukkig snapt Mariëtte wat ik wil bereiken en denkt ze mee over de mogelijkheden. Jolanda, personal styliste

Heldere vormgeving en duidelijke taal

 

De groei van ons bedrijf en de honger naar duidelijke taal heeft ons bij Mariëtte gebracht. In de loop der jaren verzamel je veel infomateriaal voor arts en cliënt, waarbij de structuur en het overzicht het zicht ontloopt. Mariëtte heeft op een overzichtelijke manier de lijnen uitgezet om zo onze huisstijl een mooie upgrade gegeven. Heldere taal, rustige vormgeving en overzichtelijke tekststructuur. We zijn er superblij mee en hopen op deze manier onze cliënten en artsen duidelijke informatie te verschaffen. We zijn nu een orthopedisch technisch bedrijf met duidelijke taal en heldere vormgeving, zoals ook onze producten en daar zijn we trots op. Dank je wel Mariëtte!


Hedwig Verhage-de Vriend

Jonker Unlimited
2019-04-30T16:23:10+02:00
  De groei van ons bedrijf en de honger naar duidelijke taal heeft ons bij Mariëtte gebracht. In de loop der jaren verzamel je veel infomateriaal voor arts en cliënt, waarbij de structuur en het overzicht het zicht ontloopt. Mariëtte heeft op een overzichtelijke manier de lijnen uitgezet om zo onze huisstijl een mooie upgrade gegeven. Heldere taal, rustige vormgeving en overzichtelijke tekststructuur. We zijn er superblij mee en hopen op deze manier onze cliënten en artsen duidelijke informatie te verschaffen. We zijn nu een orthopedisch technisch bedrijf met duidelijke taal en heldere vormgeving, zoals ook onze producten en daar zijn we trots op. Dank je wel Mariëtte! Hedwig Verhage-de Vriend
0
Jonker Unlimited
Share
SEO gecertificeerd