Kinderen met een beperking willen ook gewoon hun vrienden zien

Het coronavirus raakt kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hard.  De reden waarom alles anders is, is moeilijk te begrijpen. De logeerweekenden die houvast en vertrouwen geven zijn even helemaal weg. Het zo broodnodige contact met alle vriendjes stopt. De gesprekken met de begeleider verstommen.

Stichting Wielewaal organiseert logeerweekenden voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Wij voelen en zien dagelijks wat de lockdown doet met de kinderen en hun ouders. Een alleenstaande ouder in een klein appartement zonder buitenruimte met een gezin en een kind met een beperking, zit inmiddels opgebrand thuis. Een jong volwassene die zich het hele jaar heeft verheugt op een zomervakantie die ons dagelijks mailt, belt, appt of de reis toch echt wel doorgaat. Of het meisje dat toch elke weekend weer klaar staat met haar koffertje om naar een logeerweekend te vertrekken.

De favoriete uitspraak van de directeur van Wielewaal Ellen is: “bij Wielewaal kan altijd meer dan je voor mogelijk houdt”

Dus hoe kun je met 10 logeergroepen ervoor zorgen dat deelnemers toch weer contact met elkaar krijgen. Dat ze het vertrouwde gezicht van HUN recreatieleider weer even zien. Plezier kunnen maken en even weer het gevoel krijgen dat hun normale ritme terug is.

Het had wel wat voeten in de aarde om ca. 20 gezinnen instructie te geven hoe Zoom werkt, om deelnemers die geen apparaat hadden een volledig ingerichte tablet uit te lenen, recreatieleiders die  een mooi online programma ontwikkelen dat past bij de groep, en die vol enthousiasme een groep deelnemers 1,5 uur lang meenemen in hun eigen Wielewaal wereld. Oh ja en dat alles in 3 weken opzetten en uitvoeren.

Maar afgelopen zaterdag was het zover en heeft Wielewaal twee succesvolle pilots gedaan met twee verschillende groepen. Via Zoom is in 1,5 tijd een aantal activiteiten van het logeerweekend opgepakt. Wat een energie en wat geweldig om even deel te mogen maken van hun groep! Supervermoeiend natuurlijk maar de reacties van ouders achteraf was top. “Jullie waren de eerste in 5 weken waar hij weer ECHT contact mee had.” Dan weet ook een communicatie adviseur waar je het allemaal voor doet.

Wij willen heel graag dit project verder uitrollen: voor alle groepen en uiteraard niet éénmalig. Kijk op onze website, maak het mogelijk om alle groepen een “live” moment te bezorgen. Doneer nu!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.